MHK Keukenexpert

Nieuws

Wij zijn verdeler van BORA. Ontdek hieronder de vele voordelen van BORA of kom langs in onze showroom voor een demonstratie.

Het BORA Principe

Natuurkunde kan zo mooi zijn.

Kookwasem en -geurtjes laten we niet eens opstijgen maar zuigen het meteen weg waar het ontstaat: direct bij het kookveld, direct uit de pan, braadslee, koekenpan of grill. Dat is geen magie maar toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer. We gebruiken hiervoor eenvoudig een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookwasem.

Frisse lucht

Het voordeel van de frisse lucht: koken in de comfortzone

Hoe meer kookdampen er vrijkomen vooraleer ze worden afgezogen, hoe meer geurtjes en vetdeeltjes zich zullen verspreiden in de ruimte, zich zullen afzetten op meubeloppervlakken en zullen doordringen in stoffen. Resultaat: u en uw gasten kunnen nog dagenlang nagenieten van een gebraden, gekookte of gesmoorde maaltijd. Bij BORA is dit voor eeuwig en altijd gedaan. De tijdens het koken vrijkomende vetdeeltjes worden niet meer in de ruimte verspreid maar opgevangen in het roestvrijstalen vetfilter. Resultaat: u kookt alsof u in de frisse lucht staat. Bent u klaar met koken? Sluit dan gewoon de klep en de geurtjes blijven in het filter.

Vrij zicht

Het voordeel van het vrije, onbelemmerde zicht: geen storende afzuigkap op hoofdhoogte

Dankzij BORA is het gedaan met de beperkingen van de conventionele afzuigkappen. Gedaan met de randen en hoeken waaraan u uw hoofd kunt stoten. Gedaan met die gebogen houding. U heeft een volledig vrij zicht op de kookpotten, dus geen storende dampen of aangeslagen bril meer. Geen belemmerd uitzicht. Dankzij BORA staan koks en kokkinnen in open keukens niet langer uit het zicht van hun gasten, maar kunnen ze nu ook zelf een bijdrage leveren aan de gezellige sfeer.

Vrijheid bij de planning

Het voordeel van de ontwerpvrijheid: de maatstaf voor moderne keukenarchitectuur

Naast de vele technische voordelen van BORA zijn het met name de volledig nieuwe mogelijkheden in keukenontwerp waarmee BORA weet te overtuigen. Bijna al uw wensen kunnen worden waargemaakt. Kokkerellen voor het venster, onder het schuine dak, op een kookeiland zonder storende afzuigkap, meer ruimte voor hangkasten in kleinere keukens, minimalistische keukenontwerpen zonder voegen, meer ruimte in de keuken dankzij het wegvallen van de afzuigkap, ... En dankzij onze compacte producten hebt u ook in de onderkasten nog veel ruimte. Zo bepaalt BORA de maatstaf voor een nieuwe esthetiek in de wereld van de keukens.

Rust

Het voordeel van de stilte: BORA systemen zijn aanzienlijk stiller dan conventionele afzuigkappen

Geluid betekent stress. In veel situaties zijn geluiden echter onvermijdelijk. Maar waarom zouden we ons tijdens het koken aan het geluid van een afzuigkap blootstellen als het ook anders kan? Zo'n 70 dB(A) bereikt op die manier ons hoofd. Dat is zonder enige discussie veel te luid en het zorgt ook voor stress. Een BORA systeem op de hoogste stand maakt zelfs nog minder geluid dan het bakken van een steak. Dit is te danken aan de goed uitgekiende technologie, die werkt op stille motoren die bovendien in de plint van de keuken, met andere woorden niet op hoofdhoogte zijn geïntegreerd. Een perfecte afkoppeling zorgt voor de rest. Zo geniet u ten volle van het kokkerellen. Dankzij de geïntegreerde geluidsdemper wordt het gegenereerde geluid nog extra gedempt.

Efficiëntie

Het voordeel van de efficiëntie: focus op het belangrijkste

Conventionele afzuigkappen zijn behoorlijk duur in verhouding tot het lage rendementdat ze genereren. Dampen en geurtjes hebben een lange weg te gaan vooraleer ze wordenopgevangen. Meestal wordt zelfs niet eens de volledige hoeveelheid damp afgezogen,meer dan de helft ontsnapt gewoon aan de afzuiging.BORA kookveldafzuigingen vormen een intelligente oplossing met een hoog rendement.Het beste bewijs: een cleanrate van 100 % op hoofdhoogte. Want een goed doordachtestromingssnelheid en een innovatieve motortechnologie zuigen de dampen meteen afop de plaats waar ze worden gevormd.Zonder omwegen. Zonder onnodig grote luchtvolumes. En als een niet onaangenaamneveneffect geniet u ook van een lagere energiefactuur.

Reinigingscomfort

Het voordeel van het reinigingscomfort: waarom moeilijk als het ook makkelijk kan?

Afzuigkappen schoonmaken is al een heel probleem op zich: het is duur, tijdrovend, vaak niet mogelijk zonder het gepaste gereedschap en het resultaat is een groot vraagteken. En dat geldt zowel voor de binnenkant van de afzuigkap als voor de grote oppervlakken. Bij BORA is dit niet het geval. Onze innovatieve producten zorgen namelijk niet alleen tijdens het koken voor meer levensvreugde en kookplezier, ze weten de keukenliefhebbers ook dag in dag uit te bekoren met hun reinigingscomfort en onderhoudsvriendelijkheid. De drie bewegende onderdelen kunt u heel eenvoudig met de hand demonteren en in de vaatwasmachine leggen.

Allerbeste materialen

Het voordeel van het gebruik van de allerbeste materialen: uiterst functioneel en duurzaam

Als het om de kwaliteit van onze producten gaat, is voor ons alleen het beste goed genoeg. Hoogwaardige materialen die een hoge functionaliteit en duurzaamheid garanderen, verenigen zich in een compromisloos premiumsysteem. Zo worden alle metalen onderdelen van BORA kookveldafzuigingen vervaardigd uit zuiver roestvrij staal. Onze HiLight- en inductiekookvelden zijn vervaardigd uit glaskeramiek dat geheel vrij is van zware metalen. Wij beloven u heel veel kookplezier met BORA.

 

100% Cleanrate voor BORA

Tot nut toe werd het reinigend vermogen van wasemafzuigkappen beoordeeld aan de hand van de norm DIN EN 61591. Hierbij werden het vermogen van de ventilatormotor, de vermindering van geurtjes en de vetafscheiding gemeten. Via het vaststellen van de MEK-waarde (Methyl-Ethyl-Keton aandeel in de omgevingslucht) kan daarnaast de reductie van de kookbelasting in de ruimte worden gemeten.

Om de prestaties van verschillende wasemafzuigsystemen objectief met elkaar te kunnen vergelijken, werd de Cleanrate methode ontwikkeld.

Met een effectief afzuigsysteem kan gekookt worden als in de frisse lucht - er wordt een Cleanrate van 100% bereikt. De metingen volgens de Cleanrate methode tonen aan: 100% Cleanrate voor BORA – een waarde waarvan conventionele wasemafzuigkappen alleen maar kunnen dromen.

Top